Home > Ervaringscoaches

Ervaringscoaches

 

De vrijwilligers van Doen & Laten noemen we ervaringscoaches.

Alle ervaringscoaches weten wat het is om na een ontwrichting weer in herstel te komen en werken van daaruit met hun eigen ervaring. Zij willen door middel van hun eigen ervaringen anderen in hun herstel ondersteunen. Zij weten wat het is om een moeilijke tijd door te maken en hoe moeilijk het kan zijn om je leven weer op de rails te krijgen. De ervaringscoach kan hierin zowel adviseur zijn of het verbindende element vormen. Je kan zeggen dat we bruggen slaan tussen mensen en de schakel in de wijk zijn op diverse gebieden.

Coaches worden in de gelegenheid gesteld cursussen/opleidingen te volgen om zo hun kwaliteiten verder te ontwikkelen en zo nog beter anderen in hun herstel te ondersteunen en tegelijkertijd het eigen herstel verder uit te bouwen. Basis is de cursus ECH (Ervaring, Contact, Herstel).

Omdat de coaches zich kunnen inleven in de deelnemer, vinden zij de aansluiting waar het de reguliere hulpverlening niet altijd lukt. Het contact is laagdrempeliger, omdat wij op dezelfde hoogte zitten als de andere persoon. Het is fijn om met iemand te praten die hetzelfde heeft meegemaakt als jij en waar je je ei bij kwijt kunt. Ook kom je in contact met anderen die iets soortgelijks of hetzelfde hebben meegemaakt.