Locaties

Locaties Doen & Laten Utrecht

Doen en Laten heeft op verschillende plekken in Utrecht woonkamers waar je andere buurtbewoners kunt ontmoeten en waar je gezellig even een bakje koffie kunt drinken. Kom gerust een keer langs, iedereen is welkom, zonder enige verplichting.

Wellicht kom je in onze woonkamer andere mensen tegen waar je een fijne band mee op kunt bouwen. In onze woonkamers tref je vaak mensen die een achtergrond hebben die veel lijkt op de jouwe, hierdoor kun je snel een aansluiting vinden. Mensen die wij vaak zien in onze woonkamers zijn mensen die een geschiedenis hebben in armoede, psychiatrie, dakloosheid of verslaving en hierdoor een afstand hebben tot de werkende maatschappij. Hierdoor kan eenzaamheid of verwaarlozing ontstaan. We zien ook mensen die, zonder deze achtergrond, het fijn vinden om gewoon wat meer in contact te komen met mensen uit hun eigen wijk.

Kanaleneiland-locatie-doen-en-laten-utrecht

Kanaleneiland

Locatie Bij Bosshardt
Marco Pololaan 10

Openingstijden:

maandag 13.00-16.00 uur
koffie drinken en ontmoeten.

woensdag 15.00-19.30 uur
maaltijd, koffie drinken en ontmoeten.

vrijdag 13.00-16.00 uur
koffie drinken en breien & haken.

Overvecht

Locatie Ghanadreef
Ghanadreef 2a

Openingstijden:

maandag 12.30-15.30 uur
koffie drinken en creatieve middag.

woensdag 12.30-15.30 uur
koffie drinken en ontmoeten.

vrijdag 13.00-15.30 uur
koffie drinken en gratis lunch.

Locatie de Buurtflat
Centaurusdreef 122

Openingstijden:

dinsdag 14.30-16.00 uur
mamaklup, koffie drinken en ontmoeten.

Zuilen

Locatie Bij Bosshardt
Prinses Margrietstraat 22

Openingstijden:

dinsdag 9.00-10.30 uur
mamaklup, koffie drinken en ontmoeten.

Leidsche Rijn

Locatie Buurtcentrum Hoge Weide
Laurierweg 104

Openingstijden:

donderdag 10.30-12.00 uur
buurtkoffie, koffie drinken en ontmoeten.

Workshops & activiteiten

Naast de vaste inlooptijden, waar je lekker wat kunt drinken en kletsen, worden er door vrijwilligers veel activiteiten georganiseerd. Denk hier aan workshops als kerststukjes maken of pompoenen versieren. Ook wordt hier in workshops creatief gewerkt in de tuin, met sieraden of met andere materialen. Met Pasen, Haloween, Sinterklaas en Nieuwjaar worden ook extra activiteiten bedacht en uitgevoerd. De activiteiten worden kenbaar gemaakt in de woonkamers zelf maar ook op de website jekuntmeer.nl en op onze eigen website.

Als bezoeker kun je veelal gratis deelnemen aan de activiteiten in onze woonkamers, bij sommige activiteiten moet je je van te voren aanmelden.

Woonkamer-Overvecht-doen-en-laten-utrecht
Woonkamer-Overvecht-doen-en-laten-utrecht

Vrijwilliger Doen & Laten

Als je als deelnemer enthousiast bent geworden is er ook de mogelijkheid om zelf als vrijwilliger aan het werk te gaan bij Doen en Laten. Dit kun je doen door je aan te sluiten bij de bekende activiteiten of door zelf iets nieuws te bedenken en uit te voeren. Je wordt hier natuurlijk bij ondersteund door onze vrijwilligers of projectbegeleiders. Als je het wilt kun je ook een cursus volgen zodat je kunt werken aan je eigen rugzak en daarmee je eigen ervaringen kunt ontwikkelen richting ervaringswerk of ervaringsdeskundigheid. Hiervoor kun je meer informatie vinden op onze pagina cursus.

We hebben op dit moment vier woonkamers verspreid in Utrecht, we hebben de ambitie om op zoveel mogelijk plekken een woonkamer te starten dus blijf vooral op de hoogte, wellicht zitten we binnenkort ook bij jou in de buurt.