21 augustus 2022
Moon morgen kom ik je dope en pas brengen. Gr T.
Wie ben jij???
Wis mijn nummer idioot! Ik ben al 5,5 jaar clean.
Ik ben je buurman maar waarschijnlijk heb ik de verkeerde geappt. Sorry. T.
Ik wil niet weten welke buurman.
Wis mijn nummer aub, dan kan je niet meer de verkeerde appen.
Alvast bedankt.
Dat spijt mij serieus ik haal direct je nummer weg nogmaals sorry
Het is zaterdagavond half 10. Ik lees het en ik probeer te voelen wat het met me doet. Dope en pas? Oh, dat komt me zo bekend voor. Ik ben daardoor in de problemen vroeger. Het leek een goede deal destijds. Ik gaf mijn bankpas mee aan de dealer als borg en kreeg de dope op de pof.
Ik voel een lichte kriebel in mijn buik. Ik ga niet ontkennen dat mijn lichaam reageert op deze app. Gelukkig zegt mijn hoofd andere dingen. Ik app wat vriendinnen, 2 reageren meteen en door het te delen, zakt de kriebel in mijn buik.
Ik denk aan een film met Leonardo DiCaprio, Blood diamond. In deze film zegt hij de zin: “T.I.A. this is Africa.” This is Overvecht, het was soms een jungle waarin ik moest overleven in actieve verslaving.
Dit is Overvecht, waar mijn buurjongentjes dealen. Waar ik regelmatig transacties zie op straat. Waar ik me zorgen maak over een buurvrouw die vol in gebruik is terwijl ze schoolgaande kinderen thuis heeft.
Dit is Overvecht, waar ik bijna dagelijks klanten tegenkom uit mijn prostitutie periode. Waar ik soms op straat wordt aangesproken door ex klanten of ze niet even langs kunnen komen bij mij thuis. Daar waar mijn kinderen wonen? Waar diezelfde ex klanten niet begrijpen dat ik dat werk niet meer doe. “Je hebt toch geld nodig?”
Dit is Overvecht, waar ik regelmatig dealers tegenkom van vroeger. Waar ik vaak te horen krijg dat ik er nu zo goed uitzie. “Dat komt omdat ik jou niet meer bel, ik ben clean!” Waar ik nu een praatje maak met mijn dealers omdat ik niet wil weglopen voor mijn verleden. Ik kan niet weglopen, ik kom het overal tegen.
Dit is Overvecht, waar ik echt naar de klote ben gegaan. Waar ik heb ontdekt hoe het voelt om steeds te dieper te zinken. Waar ik mezelf ben kwijtgeraakt. Waar ik mezelf terugvond tussen de puinhoop van wat er over was van mijn leven.
Dit is Overvecht, waar ik keer op keer mag voelen hoe sterk ik ben. Waar ik de verleiding niet uit de weg kan gaan, het is overal. Waar ik me op mijn werk mag inzetten om andere te ondersteunen in hun herstel. Waar mijn verleden en mijn openheid over mijn verleden een waardevolle toevoeging is in mijn contact met de ander.